Web Analytics Made Easy - Statcounter

به نوشته روزنامه تایمز آو ایندیا، مرگ فلوید در ۲۵ مه سال جاری میلادی در مینیاپولیس جدیدترین نمونه از مرگ‌های زنان و مردان سیاهپوست به دست پلیس ایالات متحده است.

این اتفاق باعث شده تا اعتراضات گسترده‌ای در سراسر آمریکا و سایر کشورهای جهان برگزار شود؛ در لندن هزاران تن در حمایت از معترضان آمریکایی تجمع کردند و شعار "هیچ عدالتی! هیچ صلحی!" سر دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مردم همچنین پلاکارت‌هایی را در دست داشتند که رویشان نوشته بود "چند نفر دیگر؟" معترضان همچنین در میدان ترافالگار تجمع کردند، بدون آنکه به قوانین ارائه شده از سوی دولت لندن درباره رعایت فاصله گذاری اجتماعی به منظور مقابله با ویروس کرونا توجه کنند؛ پلیس هم آنها را متوقف نکرد.

در این تجمع معترضان به سمت سفارت آمریکا در لندن رفتند که پلیس آن را تحت حفاظت قرار داده بود. پلیس لندن از دستگیری ۲۳ تن پس از حمله به افسران خبر داد.

در همین حال، دومینیک راب، وزیر خارجه انگلیس امروز (دوشنبه) از آمریکا خواست تا خودش را دچار تفرقه نکند و گفت، پرونده فلوید بسیار جدی است.

معترضان همچنین در دانمارک در مقابل سفارت آمریکا تجمع کردند و پلاکارت‌هایی در دست داشتند که رویش نوشته شده بود "کشتن سیاهپوستان را متوقف کنید."

سفارت آمریکا در برلین هم روز شنبه با شعار "عدالت برای جورج فلوید" شاهد اعتراضات بود. مردم در منطقه کرویتسبرگ برلین پلاکارت‌هایی در دست داشتند که رویش نوشته شده بود "سکوت، خشونت است"، "پلیس را مسئول بدانید" و "با قتل انجام شده توسط افسر پلیس با چه کسی تماس می‌گیرید؟!"

تیتر احساسی روزنامه بیلد آلمان هم روز یکشنبه این بود: "این پلیس قاتل، آمریکا را به آتش کشید" و تصویری از "درک شووین"، افسر پلیس چاپ کرد که اکنون از کار اخراج شده و به جرم قتل درجه سه در مرگ فلوید متهم شده است.

ماسیمو گاجی، خبرنگار ارشد روزنامه ایتالیایی کوریر دلاسرا نیز نوشت، واکنش به کشته شدن این سیاهپوست با کشته شدن سیاهپوستان دیگر به دست پلیس متفاوت است. جنبش‌های سیاهپوستان جدی‌تری وجود دارد که دیگر درباره مقاومت بدون خشونت، موعظه نمی‌کنند. فرمانداری مینه‌سوتا هشدار داده که گروه‌های آنارشیست و برتری‌جویان سفیدپوست تلاش می‌کنند تا به این ناآرامی دامن بزنند.

در چین نیز، اعتراضات با انتقادهای دولت آمریکا از سرکوب اعتراضات ضد دولتی در هنگ کنگ تلاقی پیدا کرده است.

"هو شیجین"، سردبیر روزنامه گلوبال تایمز توئیت کرد: مقام‌های آمریکایی حالا شاهد اعتراضات ضد دولتی در کشور خودشان هستند. می‌خواهم از پلوسی و پامپئو بپرسم آیا پکن باید از اعتراضات در آمریکا حمایت کند، دقیقا همان کاری که آنها در هنگ کنگ می‌کنند؟

روسیه نیز مشکلات سیستماتیک در حوزه حقوق بشر در ایالات متحده را متهم اصلی دانست و مرگ این سیاهپوست آمریکایی را جدیدترین از سری خشونت پلیس علیه آفریقایی-آمریکایی‌ها دانست.

وزارت خارجه روسیه در بیانیه‌ای اعلام کرد:‌ این رویداد نشان داد که پلیس آمریکا اغلب اوقات دست به چنین جرایمی می‌زند.

در برزیل هم صدها تن در مقابل کاخ دولتی ریودوژانیرو دست به تجمع اعتراضی زدند و به جرایم پلیس برزیل علیه سیاهپوستان اعتراض کردند.

در کانادا، یک اعتراض ضد نژادپرستی به درگیری میان پلیس مونترال و برخی از معترضان منجر شد. پلیس از گاز اشک آور و اسپری فلفل برای متفرق کردن معترضان استفاده کرد. معترضان شیشه‌ها را شکستند و آتش‌سوزی‌هایی هم رخ داد.

۳۱۰ ۳۱۰

کد خبر 1394531

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: ایالات متحده آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۴۰۶۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشجویان آمریکایی چگونه پرچم اعتراض علیه اسرائیل را جهانی کردند؟

فرارو- از ایالات متحده تا فرانسه و استرالیا، دانشجویان دانشگاه‌های مختلف تبدیل به بخشی از تظاهرات حامی فلسطین شده اند؛ تظاهراتی که دانشجویان دانشگاه کلمبیا آن را آغاز کرده اند.

به گزارش فرارو، تصاویر ارسالی از تظاهرات دانشجویی که عمدتا با خشونت مواجه شده است، حاوی تعداد زیادی از دانشجویان در سراسر جهان است که پلاکارد‌هایی را در دست دارند و خواهان پایان یافتن خشونت در نوار غزه هستند. خشونتی که از سوی رژیم صهیونیستی ماههاست ادامه دارد و منجر به کشته شدن هزاران زن، کودک و غیرنظامی شده است.

اعتراضاتی که مثل آتش زیرخاکستر فراگیر شد

همه چیز از زمانی آغاز شد که دانشجویان معترض داخل محوطه دانشگاه کلمبیا تجمع کردند و از آن زمان دامنه اعتراضات به دانشگاه‌های کالیفرنیا، تگزاس و سایر ایالت‌ها گسترش یافت. اعتراض حامیان فلسطینیان در دانشگاه کلمبیا که از زمان آغاز جنگ در نزدیک به هفت ماه پیش ادامه دارد زمانی بالا گرفت که رئیس این دانشگاه در پی فشار جمهوری‌خواهان در کنگره از پلیس خواست که با تحصن‌کنندگان مقابله کند.

در حال حاضر، بیش از ۲۰ دانشگاه در آمریکا علیه حملات وحشیانه اسرائیل به غزه تظاهرات می‌کنند؛ جایی که حمله نظامی اسرائیل بیش از ۳۴۰۰۰ کشته برجای گذاشته و محاصره غزه نیز باعث گرسنگی شدید ساکنان این منطقه شده است. اما اعتراضات به ایالات متحده محدود نمی‌شود، زیرا دانشجویان در سراسر جهان از زمان شروع جنگ در ۷ اکتبر در حمایت از غزه تظاهرات می‌کنند. پس از دانشگاه کلمبیا، اعتراضات بیشتر به دانشگاه‌های مختلف اروپا از فرانسه تا استرالیا گسترش یافت. در پاریس، دانشجویان دانشگاه سوربن به خیابان‌ها ریخته اند. علاوه بر این، کمیته‌ای با اعضاء فلسطینی در حال سازماندهی اعتراضی است که در آن دانشجویان حدود ۱۰ تجمع اعتراضی را در روز چهارشنبه برپا کردند. با وجود سرکوب پلیس، معترضان روز پنجشنبه نیز گرد هم آمدند.

در استرالیا، دانشجویان دانشگاه سیدنی روز سه‌شنبه تجمعاتی را برای حمایت از فلسطین برپا کردند و روز جمعه به اعتراضات خود ادامه دادند. همچنین، دانشجویان دانشگاه ملبورن روز پنجشنبه در چمن جنوبی محوطه اصلی دانشگاه خود تجمع کردند. در ایتالیا، رم، دانشجویان دانشگاه ساپینزا تظاهرات، تحصن و اعتصاب غذا را در روز‌های ۱۷ و ۱۸ آوریل ترتیب دادند. ماه گذشته، دانشجویان دانشگاه لیدز در انگلستان، در اعتراض به همراهی مسئولان این دانشگاه با اسرائیل، ساختمان دانشگاه را اشغال کردند.

مطالبات معترضان دانشجویی چیست؟

طبیعتا یکی از مهمترین مطالبات دانشجویان معترض پایان یافتن خشونت علیه مردم فلسطین است، اما خواسته دوم که از سوی اغلب دانشجویان صراحتا اعلام می‌شود، درخواست پایان دادن به هرنوع همکاری علمی، فرهنگی، مطالعاتی، مالی و عملی با اسرائیل است. دانشجویان می‌گویند تمایلی ندارند در سیستمی درس بخوانند که با اسرائیل همکاری می‌کند. دانشجویان دانشگاه سیدنی نیز از دانشگاه خود خواسته اند که روابط خود را با دانشگاه‌ها و سازندگان اسلحه در اسرائیل قطع کند.

خواسته سوم، درخواست تخصیص بودجه برای کمک به فلسطینیان جنگ زده و آسیب دیده است. دانشجویان دانشگاه سوربن از دولت فرانسه می‌خواهند که به فلسطینیان کمک کند. همچنین برخی تجمعات دانشجویی یک گام فراتر رفته و در محل کارخانه‌ها و شرکت‌های مرتبط با اسرائیل اعتراض می‌کنند. برای مثال معترضان دانشجو در انگلستان با تجمع در برابر یک کارخانه تولید پهپاد خواستار توقف ارسال پهپاد به اسرائیل شده اند. از زمان آغاز جنگ، بسیاری از دانشگاه‌های ایالات متحده صحنه اعتراضات بوده، اما این نخستین بار است که اعتراضات و خشونت‌های متقابل آن تا این حد فراگیر شده است.

برخورد پلیس با معترضان

برخی از حامیان رژیم صهیونیستی مدعی شده اند که با ادامه اعتراض ها، نگران امنیت دانشگاه هستند. آن‌ها ادعا می‌کنند که دانشگاه‌ها ارعاب علیه یهودیان و سخنان نفرت‌انگیز را تشویق می‌کنند. در مقابل این نوع اتهامات، تظاهرکنندگان که شامل تعدادی از دانشجویان یهودی هستند، اتهام یهودی‌ستیزی را رد کرده‌اند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، روز چهارشنبه، پلیس تظاهرات مسالمت آمیز دانشجویان را پس از چند هشدار با خشونت متوقف کرد. برخی شاهدان عینی می‌گویند معترضان توسط بیش از ۵۰ نفر از نیرو‌های امنیتی از دانشگاه بیرون کشیده شده اند و حدود ۱۰۰ نفر افسر پلیس بیرون از دانشگاه منتظر آن‌ها بوده اند. بر اساس ویدئویی که توسط پایگاه خبری الجزیره منتشر شده است، دانشجویان سوربن نیز توسط پلیس ضد شورش محاصره شدند.

برخی تصاویر و ویدئو‌های پربازدید در شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد که به درخواست روسای شماری از دانشگاه‌ها، افسران ضد شورش پلیس با استفاده از گاز اشک‌آور به تعدادی از دانشگاه‌ها وارد شده‌اند تا مانع از ادامه اعتراض و تحصن دانشجویان شوند. بیش از ۲۰۰ معترض روز چهارشنبه و بامداد پنجشنبه در دانشگاه‌های لس‌آنجلس، بوستون و آستین، تگزاس (جایی که حدود ۲ هزار نفر در روز پنجشنبه تجمع کرده بودند) دستگیر شدند. پیش‌تر صحنه‌های پرتنشی در محوطه دانشگاه تگزاس در آستین دیده شد. صد‌ها پلیس محلی و ایالتی سوار بر اسب و در حالی که باتوم به دست داشتند در صدد متفرق کردن معترضان برآمدند و فرماندار تگزاس، گارد ملی را برای جلوگیری از راهپیمایی معترضان در محوطه دانشگاه مستقر کرد. مقامات گفته‌اند که در جریان این درگیری ها، ۳۴ نفر دستگیر شده‌اند.

اما با وجود بالارفتن سطح خشونت‌ها در برخی دانشگاهها، با توجه به نزدیک شدن به ایام امتحانات، مسئولان برخی دیگر از دانشگاه‌ها سعی دارند با وعده هایی، دانشجو‌های خود را به آرامش دعوت کنند. دانشگاه سیانس‌پو روز جمعه اعلام کرد که دانشجویان معترض توافق کرده‌اند در ازای «بحث و مناظره داخلی» با مدیران دانشگاه درباره مناسبات این دانشگاه با اسرائیل فعلاً به اعتراض پایان دهند.

دیگر خبرها

  • تجمع دانشجویان مراغه در حمایت از آزادی خواهی دانشجویان جهان
  • طنین شعار «مرگ بر آمریکا» و «مرگ بر اسراییل» در دانشگاه لرستان
  • از طنین «فریاد قدس» تا شنیده شدن استخوان‌های خُرد شده رژیم صهیونیستی/ روسیاهی به زغال صهیونیستی ماند
  • آغاز اعتراضات سراسری در جهان؛ معترضان در ژاپن به میدان آمدند (فیلم)
  • دانشجویان آمریکایی چگونه پرچم اعتراض علیه اسرائیل را جهانی کردند؟
  • سیل انتقاد‌ها به رئیس دانشگاه کلمبیا به‌دلیل سرکوب معترضان
  • دموکراسی علیه آزادی
  • اعتراضات به جنگ علیه غزه از دانشگاه های آمریکا به فرانسه و آلمان رسید
  • تجمعات دانشگاه‌های آمریکا لرزه بر دستگاه‌های حامی صهیونیستی انداخت
  • موج حمایت از غزه در آمریکا به راه افتاد/ گسترش اعتراضات و بازداشت گسترده اساتید و دانشجویان